Ders : DERS
Sınıf : 3 / C
Teslim Tarihi : 25/03/2018
1- Çalışma yaprakları verildi. ( 137-139-193-195-289-291 ) Bu çalışmaların yapılıp yapılmaması velilerimizin kontrolündedir.Hiç yaptırmayanlar varmış, takdir sizlerin..
2- Fen bilgisinden perşembe verilmiş bir yazı ödevleri vardır
3- Güzelyazı defterlerine bir yazı çalışması yapacaklar, derste başladık.Özenerek yazılmasında yardımcı olalım.
4- Kitaaplarını yanlarına almaları için uyarıları yapıyoruz, eğer çocuğunuz okulda unuttum diyorsa bilin ki bilerek unutmuştur.
5- Morpadan çalışmaları ve sınavları mutlaka yapsınlar, üyeliği olmayanlar üye olup hafta sonları oradan tekrar çalışması yaptırsınlar.Üye yaptım hiç çalışmadı o yüzden tekrar almıyorum diyorsanız, evde çocuğa ders tekrarı yaptırmak kudreti anne babalarda olmalıdır.Gerçekten yaptırılamıyorsa nedeni başka yerde aramayın..
6- Çevre hesaplamaları ile ilgili bir etkinlik yaptık ve kendilerine kontrol ettirdim.Velilerimizde inceleyebilirler.
7- Problem çözme değerlendirmesi yaptık.Hafta sonu kontrol edeceğim, sonuçları paylaşmaya çalışacağım
8- Morpa sınavı cevaplarını morpaya girmeyi unutmayınız
9- Etkinlik dersimizde dikkat geliştirici ve birlikte oynama alışkanlığı kazandıran oyunları getirip sınıfta oynuyoruz.OLUMLU BİR ÇALIŞMA OLUYOR.
NOT : Öğrencilerimiz 2 ay sonra 3. sınıfı bitirecekler ve 4. sınıfa geçecekler.Dolayısıyla büyüyorlar ve buna paralel olarak da yeni davranışlar ve yeni sözcükler öğrenip bunları sınıfta arkadaşlarıyla paylaşıyorlar.Bu paylaşımlar zaman zaman argo ve küfür ya da el şakaları olarak da yapılabiliyor.Öğretmenleri olarak bu konularda neredeyse her gün konuşmalar yapıyoruz.Yanlışlıkları söylüyoruz.Ama bunca çocuğun biri anlıyorsa diğeri anlamıyor, biri uygularsa diğeri uygulamıyor.Velilerimizin - hocam şu konuda konuşsanız .. demesine gerek yok yılların birikimiyle bu süreçleri iyi biliyoruz ve de gerekenleri sınıfta yapıyoruz.Yalnız öğretim okulda EĞİTİM ailede başlar lütfen bunu unutmayınız.Çocuğun eğitimini aldığı ve uygulamasını yaşayacağı yer, AİLEDİR.Bizler velimize herhangi bir konuda kendi çocuğuyla ilgili bir problemden bahsediyorsak ve velimiz ( - haklısınız hocam ama başka çocuklarda .... ) diye başlayan bir cümleyle geri dönüş alıyorsak bu öğrencinin yaptığı olumsuzluğa dolaylı destek olmaktır.Öğretmenin değil çocuğun söylemleri üzerinden karar vermek ortada bir itimatsızlığın olduğunu gösterir.Bu öğrenciler 3 yıldır benimle ve hepsi teker teker benim için çok kıymetliler.Bazen yanlış yapacaklar ve bizler aile ve öğretmen işbirliğiyle çözmeye çalışacağız.Başkalarını hiç sormadan sadece kendi çocuğumuzla olumsuzlukları konuşup o durum varsa ortadan kaldırmaya çalışalım.Bizi bizim çocuğumuzun yaptıkları ilgilendirsin öncelikle.
.( Kızlarımızın erkek çocukları kızdırmaları, gıcık etmeleri,vurup kaçmaları, kavgalı oyunlar oynamaları,arkadaşlarına elle vurmaları veya çimdiklemelri, çığlık atmaları ya da erkek öğrencilerimizin birbirleriyle veya kızlarla kavgaları,küfür etmeleri,argo terimler kullanmaları , sınıfta top oynamaları,birbirlerinin dolaplarındaki resimleri yırtmaları,kızlara sert davranmaları.. her iki kesiminde derste devamlı konuşmaları , derse katılmamaları, yazılarını eksik bırakmaları,devamlı söz almadan bağırmaları, devamlı dersi bozan öğrenci olmaları,araç gereçlerini derse getirmemeleri,dersin huzurunu bozacak davranışlarda devamlılık sergilemeleri vb. )
Bizler, kendi öğrencimizin bunlardan yaptıkları varsa onu önlemek için tembihlemeli ve sorunu ortadan kaldırmaya çalışmalıyız.Bu şekilde hepimiz bir öğrenciyi eğitmeye kalkarsak bakmışız ki hepsi düzelmiş, yoksa hepsiyle öğretmen ilgilensin dersek hepimiz kaybederiz.
Çocuklarımızı dinleyelim ama tek taraflı her söylediğine hemen inanmayalım..Özellikle çocuğun kafasına göre istediği anda izinsiz konuşabilmesine, küfürlü sözler - argo terimler ve el hareketleri ile ilgili davranışlarına dikkat edelim..
Genel bir değerlendirme yaptım özel bir durum yoktur..
Saygılar..
|
|
|